Nieuwslijst

Digi Art zijden sjaals uit India,

|   Nieuwsbrief no. 29
Nieuw: de digitaal bedrukte, 100% zijden sjaals, van leverancier Siddharthimports.
Lees meer

3 nieuwe Tony repen

|   Nieuwsbrief no. 29
Heel bijzonder, in de smaken: Wit framboos biscuit discodip Melk karamel amandel noga pretzel zeezout Melk pecan crunch karamel
Lees meer

New Cooking Bag

|   Nieuwsbrief no. 29
Het Nieuwe Koken, een initiatief van Ellen Seldenthuis, die sinds 2004 in Ghana woont en werkt Ellen zag hoeveel tijd de Ghanese vrouwen staken in het bereiden van voedsel en hoe het de vrouwen belemmert om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast is de traditionele manier van koken onveilig en slecht voor de gezondheid. Ellen stelt een plan op om “Slow Cooking” te introduceren in Ghana, de hooikist in een modern jasje.
Lees meer

Tony's paas-repen en meer nieuwe repen

De Tony paasrepen: Melk meringue citroen of Melk met amandelspijs en nootjes HELAAS, de overheerlijke Tony paaseitjes (12 eitjes in 10 smaken, verpakt in een mooi doosje) zijn sinds vandaag, 30 maart OP
Lees meer

BOLGA MANDEN UIT GHANA

|   Nieuwsbrief no. 29
De Bolga mand is een traditioneel, handgemaakt product.  Het assortiment varieert van zeer kleurrijke tot naturelle manden, allen gemaakt van olifantsgras.  Het vlechten van de manden wordt gedaan door de vrouwen. Het vlechten van één mand duurt 5-6 dagen.  Als de mand uit vorm raakt kunt u deze vochtig maken en weer in model brengen.
Lees meer

25 jaar Wereldwinkel Varsseveld

|   Nieuwsbrief no. 29
27 januari was het 25 jaar geleden dat de Stichting Wereldwinkel Varsseveld werd opgericht. Dit wilden we niet helemaal in stilte voorbij laten gaan en daarom hebben we onze donateurs en vrijwilligers getrakteerd op een passende heerlijke reep Tony Chocolonely.
Lees meer

Hervulbare KOMONI notitie boekjes (A6 formaat)

De boekjes worden in Mexico gemaakt van natuurlijke materialen. De omslag van deze boekjes is van MDF (resthout uit de houtindustrie), de inhoud is 100 % gecertificeerd gerecycled papier van hoge kwaliteit. Het bijzondere van deze notitieboekjes is dat deze navulbaar zijn.
Lees meer

BRASSI kaarsen

|   Altijd in onze winkel
gemaakt van 100% koolzaadwas, dus puur plantaardig
Lees meer

Bijzondere aardewerken schaaltjes, schalen, tapas-sets en meer

Maak jouw tafel extra fleurig met aardewerken schaaltjes uit Tunesië. Het vakwerk spat er vanaf. Het keramiek van Twinning Company wordt met de hand gemaakt-en beschilderd in Tunesië. Het pottenbakken is een traditioneel ambacht dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Dat verdient natuurlijk een passende beloning, daarom krijgen de makers een eerlijke prijs voor dit prachtige fairtrade werk.
Lees meer

Serpentijn uit Zimbabwe

|   Altijd in onze winkel
Gebruik voor het onderhoud van uw serpentijnenbeeld alleen kokosvet (gratis verkrijgbaar in onze wereldwinkel) Na opbrengen kokosvet, verwarmen in de vlam van uw gasfornuis en daarna uitwrijven met een zachte doek. (NIET schuren!!)
Lees meer